Posts Tagged ‘Stina Dabrowski’

Mentala dvärgar med alzheimers

2009-07-06 10:45 by johabbed

Lena Philipsson vs Stina Lundberg-Dabrowski feat. Kjell Dabrowski. Battle of the titans.

Detta har hänt: Lena sommarpratade i förrgår och berättade hur även intervjuoffer (och inte bara vi tittare) känt sig illa till mods över Stinas sliskiga frågor. Detta dock i en intervju för 16 år sedan, så det känns kanske inte brinnande aktuellt.

Aftonbladet skriver sedan en artikel i ämnet. Och Kjell Dabrowski, Stinas ex-make, producent, och make igen, går i svaromål. Kjellans medieträning verkar ha genomförts på ett träningsläger för pitbulls, och hans trigger-ord för attack är så fort nån ifrågasätter hans programs vilja att bli mer personliga än intervjuoffret är bekväm med. Se också den nyliga Henriksson-kontroversen.

I alla fall. Nu har Kjell grävt sig en bunker i närmaste sandlåda och känner sig tungt beväpnad med hink och spade i finaste plast.

 

- Lena borde skriva en låt som heter ”Mitt namn är Lena och jag är nog lite dum i huvudet” i stället. Eller så har hon alzheimer, säger han.

 

Smart, Kjell! Det är alltid bra att dra in en samhällsgrupp bestående av försvarslösa och sjuka människor i sina förolämpningar när man vill få folket på sin sida. Fråga bara Håkan Nesser, som råkade involvera ett par sådana grupper när han skulle försvara sig mot Killinggänget.

 

- Killinggänget är inget mer än en samling dampskadade idioter. De är mentala dvärgar. Helt efterblivna. Lika patetiska som dubbelamputerade. Jag kan enbart skratta åt dem, ungefär som jag skrattar åt dövstumma.

 

Okej då, de där sista tre grejerna sa han inte. Men väl de två första. Och mycket riktigt fick han kritik från såväl kortväxtas riksförbund som dampskadade idioters dampskadade idiotförbund.

Men Kjell drar alltså rutinerat in alzheimerspatienter i debatten. Och jag kan lova att just nu så sätter sig tusentals drabbade av denna svåra sjukdom vid sina köksbord för att skriva arga brev… och glömmer sedan bort vad de höll på med och går istället och tar en skogspromenad i sin nattsärk. Så visst, Kjell. Det är väl ett bra val ändå.

Det mest klockrena citatet från Kjell, dock? Följande:

 

- Stina vill inte ens kommentera Lenas uttalanden. Hon tycker att det är så töntigt. Det är under hennes värdighet.

 

Tur att det blir så mycket mer värdigt när hennes man försvarar henne.

/johabbed