Posts Tagged ‘stora tal’

Spott on target

2010-04-21 22:54 by haddock

I dödens farvatten behövs skön musik, speciellt när jag två timmer om dagen åker demonmaskiner på räls till och från jobbet. Har betalat de 99 svenska kronor som det kostar att ordentligt börja upptäcka Spotify. Bra pris, speciellt när det betalas med norska pengar. Samma pengar för ett månadsabonnemang som den dosa snus jag köper varje morgon. En jävla skandal är det, åttio spänn. Men bra pris, nittionio.

Med mobilapplikationen blir Spotify dessutom nästan lika användbart som innehållet i en dosa snus. Förgylla situationer, helt enkelt. Som när kollegan med rivig stämma, och för medelålders damer karaktäristiskt skratt kalkonvrål, håller låda i kontorslandskapet. In med två lurar och två prillor och förgyllningen blir lika närvarande som kollegans oförmåga till diskretion.

Tidigare var Spotify för mig likställt med tio miljoner valmöjligheter, när allt jag behöver är en kniv. Tack vare “Related artists”-funktionaliteten har nya fynd grävts fram:

Jamie T – Kings & Queens

Classified – Self Explanatory

Natty – Man Like I

Ett gammalt fynd, men jävligt säkert kort är k-os – Atlantis – Hymns for Disco.

Riktigt bra skit.

Ge mig dina rekommendationer! Ge mig dem, annars tar jag dem från dig på lunchrasten.

/haddock

De stora talens förbannelse

2010-03-12 21:41 by haddock

Det är intressant hur stora tal är bra i teorin, men långt ifrån alltid i praktiken.

Det ploppade nyss upp en uppgraderingsruta i Firefox, som bland annat motiverade uppgradering med “35000 themes available”. Första tanken är ju givetvis “Nice, så mycket – och gratis dessutom!”, men den varar kort.

För sen slår verkligheten till dig med håriga sidan av konsekvensens diciplinerande hand. 35000 themes, 35000 valmöjligheter? 34999 distraherande moment i jakten på ett theme som ska täcka 8% av skärmen och föräras mina ögons fokus 1% av totala brukstiden?!

Lite som att skicka stenar med tur och retur-biljett i människohand mellan två högar. Meningslöst.

Nästan samma sak med Spotify. Plötsligt ges en möjlighet att komma åt sju miljoner låtar. Programmet startar upp, du knäcker knogarna och … fryser till med fingrar ovan tangentbordet. Sju miljoner låtar och inget att söka efter. Blankt.

3000 minuter i månaden på mobilabonnemanget? Ok.

De stora talens föddes med en silversked antiklimax i munnen.

Som detta inlägget.

/haddock