Posts Tagged ‘stranden’

När man ser det lide grann såhär från ovan

2011-08-01 01:26 by johabbed

Ett tecken på en bra strandfest en söndagseftermiddag:

När en tjomme i en (och detta har jag nyss googlat) paramotor (alltså typ en stol med propeller och fallskärm) svävar förbi över himlavalvet ovanför, så offrar sig alla genom att slänga sig ner i sanden och med sina kroppar forma bokstäverna

 

K  U  K

 

Inte moget. Men ett tecken på en bra strandfest.

/johabbed

Öga för öga, strand för strand

2010-02-10 14:59 by johabbed

En cyklop kan vara två vitt skilda saker.

En cyklop är en enögd, människoätande jätte ur grekisk mytologi. En cyklop är också en sorts simglasögon. Detta inlägg är en varning att inte blanda ihop dessa två tämligen olika cykloper.

Om inte annat kan det bli lite jobbigt när man packar inför stranden.

 

Badshorts — check. Handduk — check. Cyklop — check.

 

Sedan kör man till sin lokala havskant, kliver ur bilen, tar ut väskan ur baksätet och börjar gå mot beachen. Och så tänker man… “Jävlar, vad tungt!”

Ååååå nää. Då har man gjort det igen. Råkat packa ner en enögd, människoätande jätte ur grekisk mytologi i sin strandväska.

Vi vet alla vilken pain in the ass det är att ha med sig en cyklop till stranden. Han ser sjukt löjlig ut i solglasögon, han tar upp en massa plats på badlakanet, och han äter människor.

Inte coolt, Polyfemos.

Samtidigt ligger ett par simglasögon hemma på Youra och utgör ett fullständigt uselt skydd mot grekiska sjöfarare. Lose-lose.

/johabbed