Posts Tagged ‘twitter’

Medan vi sover

2012-05-11 10:08 by johabbed

Den här bloggen vill inte dö, den vill bara inte leva.

Medan den fortsätter ligga i koma i samma sovsal som tidigare slumrade boyahed-projekt, så kan ni med fördel få er boyahed-fix på annat håll.

 

 

Håll 1:

Ena halvan av redaktionen, alltså undertecknad aka johabbed, finns på twitter. Där skriver jag plumpa skämt om kändisar som nyss har dött samt pimpar min ståupp. Sånt får man fan inte missa, så bara klicka er in här nedanför och tryck på  ”följ”.

@johabbed ]

 

 

Håll 2:

Samma halva av redaktionen, alltså undertecknad aka johabbed, har under sitt civila namn Johannes Finnlaugsson varit med ett par gånger i P3:s satirprogram Tankesmedjan. Där har jag pratat om porrkungen Berth Milton och hans imponerande förmåga till ödmjukt skryt [ lyssna här ]. Dessutom har jag spekulerat i om H&M:s kampanj bidrar till epidemin tanorexia [ lyssna här ].

Jag kommer vara med lite då och då under de närmsta veckorna också, så håll öronen öppna. Programmet sänds måndag till torsdag klockan 16.10-17.00. Om ni missar det så finns det även i vanlig samt podd-form på programmets hemsida. Lyssna på det, folk är roliga.

Var redaktionens andra halva, alltså haddock, håller hus är lite mer oklart. Han är typ ute och rumlar i den verkliga världen, den där som inte låter sig länkas. Men han lever och frodas, så vitt jag vet.

/johabbed

You silly old twit!

2011-10-08 12:00 by johabbed

Just det, ja. Jag har ju börjat twittra. Ni är högst välkomna att följa mig på @johabbed. Alltså johabbed föregått av ett ‘a’ med elefantiasis.

 

 

Jag är alltså efter både påven och Kikki Danielsson på det här tåget. Men jag ska försöka vara snäppet roligare. #missionimpossible

/johabbed

PS: En uppdatering av ställningen i DÖDSPOLARE 2011, med Sven Tumba och Steve Jobs medräknade, kommer under helgen. Håll ut.

Dödspolaren Lasse Eriksson

2011-03-04 14:08 by johabbed

 

 

 

Komikern Lasse Eriksson (till vänster på ovan plansch) är död. Han segnade ner under avtackningen efter en föreställning i Uppsala, och avled strax därefter. Ridå ner, så att säga.

Nu återstår det att se om Lasses fans kommer att acceptera hans bortgång, eller hålla fast vid tron att han fejkat den som ett sista skämt mot allmänheten. Jag har alltid sagt att Lasse Eriksson var Sveriges Andy Kaufman.

Lasse sörjs förstås av mängder av människor. Olika kändisar som jobbat med honom får uttala sig om sin forne kollega i olika tidningar. Andra celebriteter får nöja sig med att dela med sig av sin sorg på twitter. Som exempelvis Sture Bergwall.

 

Ja, Sture Bergwall. Mannen som tidigare var känd som Thomas Quick, och enligt egna erkännanden var Sveriges värste seriemördare. Sedan tog han tillbaka allting och återtog sitt barndomsnamn Sture Bergwall. Nu har han twitter.

Tider förändras, helt enkelt. För bara några år sedan hade han varit mindre benägen att tycka Lasses död var något tråkigt, tråkigt. Och mer benägen att ta på sig ansvaret för den.

Lasse Eriksson fanns inte med på någons lista i tävlingen DÖDSPOLARE 2011, och ingen hade heller (till skillnad från förra året) valt ståuppkomiker som dödspolargäng. Inga nya poäng, därmed, och ställning är fortfarande

OFFICIELL RANKING, DÖDSPOLARE 2011

1: johabbed, 64 poäng.

2: Jason, 10 poäng.
2: Perra, 10 poäng.

Sist: Alla andra, 0 poäng.

 

Men mycket kommer hända under året. Skriv din lista redan idag, för som kändisars död påminner oss så kan imorgon vara för sent.

/johabbed

Massa skoj

2010-10-27 09:50 by johabbed

Bästa visuella ordvitsen på mycket länge*. Från Sarah Silvermantwitter:

 

minstrelcramps

 

/johabbed

* Troligtvis sedan den här.

Skandal

2010-03-08 10:23 by johabbed

Oscarsgalan gick av stapeln i natt. Jag var för sömnig för att kolla.

 

 

Så här dagen efter så inser jag att galan inte var värd mitt tittande. Den årliga tävlingen i vilken död kändis som får mest applåder, aka In Memoriam-montaget, utelämnade den stora Bea Arthur. Ja, hon den storväxta i Pantertanter.

Skandalen är ett faktum. Twitter håller med.

/johabbed

TWITTER TRACKER TWITTER TRACKER TWITTER TRACKER!!!

2010-02-25 01:39 by johabbed

Jag har, som kanske två personer på det världsomspännande datanät de insatta kallar “sajberspejz” märkt, inte bloggat så mycket på sistone. Det har förvisso inte gjort så mycket, då kollegan Haddock varit desto mer produktiv.

I vilket fall. Jag har inte så mycket att förmedla nu heller. Mer än två trevliga uppdateringar om allas vår Conan O’Brien.

Uppdatering 1: Conan får inte göra TV innan september, men planerar nu att istället köra live-shower runt om i USA och kanske resten av världen. Läs om det här.

Uppdatering 2: Conan har numera ett officiellt twitter-konto. Följ det här.

Första och hittills enda uppdateringen:

 

Today I interviewed a squirrel in my backyard and then threw to commercial. Somebody help me.

 

Ett twitter-konto minst lika värt att följa som någon annans i hela världen.

/johabbed

Down the shitter

2009-06-24 11:51 by johabbed

Kom nyss på den briljanta idén Shitter. Som Twitter, fast man får bara skriva när man sitter på dass.

Är precis på väg att delge världen denna revolutionerande kommunikationsform i bloggen samt ringa patentverket, när jag kommer på att det kan vara bäst att googla begreppet för att se så ingen annan hunnit före.

Mycket riktigt. Nån skojare vid namn Ian Gurwitz, vid den annars hyfsat seriösa tidningen Huffington Post, har redan plitat ner idén för mer än två månader sedan. Han har till och med trademarkat den. Eller i alla fall skrivit dit TM i superscript efter ordet.

Jag kommer alltså på ett extremt billig ordvits. Ordvitsen är i genren bajshumor. Jag är dessutom några månader för sen med den.

Toppen. Mitt stoltaste ögonblick.

/johabbed