Posts Tagged ‘Wikipedia’

Dödspolaren Rock-Ragge

2011-04-02 13:58 by johabbed

 

Senior-artisten Ragnar “Rock-Ragge” Nygren har döden dött, rapporterar medierna. Han blev 72 år gammal, bara sex år från att kunna kalla sig 78-varvare.

Vad betydde då Rock-Ragge för svenskt musikliv? Jag citerar artikeln om honom på wikipedia:


Ett litet bevis på Rock-Ragges påverkan på den svenska rocken är ett citat från Jerry Williams: “Ingen brädade Rock-Ragge på Nalen”[källa behövs]

 

Gamle Ragnars frånfälle är förstås väldigt tråkigt för många, men lite trevligt för Godslayer som hade hans namn på sin lista i tävlingen DÖDSPOLARE 2011. Poäng att inkassera, med andra ord.

Rock-Ragges död genererar alltså 100 – 72 = 28 poäng, plus 7 poäng för fjärdeplaceringen på den nämnda listan samt 10 poäng eftersom bara en tävlande prickat in honom. Godslayer cashar alltså in 45 fräscha poäng.

Ställningen är därmed som följer:


OFFICIELL RANKING, DÖDSPOLARE 2011

1: johabbed, 64 poäng.

2. Godslayer, 45 poäng.

3: Sill, 25 poäng.

4: Marcus, 24 poäng. 

5: Jason, 10 poäng.
5: Perra, 10 poäng.

Sist: Alla andra, 0 poäng.

 

Tävlingen fortsätter. Spänningen är olidlig.

/johabbed

Älghorn + lönnsirap + Stanley Cup = Sjuk sexakt

2010-02-06 15:34 by johabbed

Personkult är ofta en läskig företeelse. Vare sig den gäller Adolf Hitler, Josef Stalin, Carola, eller Edward Blom.

Men den personkult som byggts upp av Stephen Colbert i The Colbert Report är bara att beundra. Stephen har genom skamlöst kampanj-arbete fått namnge en glass-smak, en spindel-art, och ett löpband på NASA:s internationella rymdstation. För att inte tala om hans kära barn i djurriket som bär hans namn, närmare bestämt örnen Stephen Jr och sköldpaddan Stephanie Colburtle the Turtle.

Extra skoj blir det när Stephen jävlas med hjälp av det världsomspännande nätet The Internets. Stephen har tidigare bland annat vunnit en omröstning om att döpa en ungersk bro efter sig, och orsakat stora problem för Wikipedias artikel om elefanter.

I torsdags var det dags igen, till följd av att den kanadensiska tidningen The Beaver bytt namn till Canada’s History.

Kolla tre minuter in i klippet.

Stephen uppmanade alltså sina trogna undersåtar att gå in på Urban Dictionary och definiera den sjuka, perversa, och förbjudna sexakt som “Canada’s History” innebär. För tillfället finns inte mindre än 521 definitioner på frasen i fråga. Läs dem på egen risk.

/johabbed

Du är vad jag vill att du ska vara

2009-09-05 00:58 by haddock

Internetentreprenören och kartfreaket Ted Valentin är skapare av nya sajten Blogipedia som kan bli precis hur kul som helst. Lanserad idag, samlar sajten information om ting som är.

Beskrivning från Blogipedia:

Blogipedia samlar fakta och åsikter från bloggar.
Om en bloggare skriver att någonting ÄR någonting, till exempel “Blondinbella är smart”, så kommer texten upp på Blogipedia inom ett par dagar.
Därefter kan våra medlemmar tagga texten som faktapositivt neutralt eller negativt.

Det här kan bli precis hur kul som helst, eller precis hur uselt som helst.

Jag hoppas och tror på det förstnämnda; en snabb källa till otrolig humor och absurdhet. Men jag har vissa misstankar om att det initiellt kan bli lite som med 118100‘s “Svar på allt”-tjänst som kom för dryga året sedan. Nyhetens behag gjorde tjänsten tilltalande och fascinationen av svaren och kanske framförallt den ofrivilliga humorn i dem, bidrog till dess popularitet. Men nu, nu är det sena majoriteten som tagit över och ger tjänsterna livskraft.

Svar på allt-konceptet har dock spridit sig även hit till Norge. Och varenda firma med självaktning inom sök- eller telekommunikationsbranschen i Sverige och Norge har det numer i sin tjänstekatalog. Så stort har det ju trots allt blivit.

Att alla kan vara – och blir – delaktiga utan aktiv inblandning skiljer dock Blogipedia från Wikipedia eller 118100. Där krävs det ett aktivt engagemang för att bidra med information, medan ditt redan existerande bloggengagemang räcker som bidrag på Blogipedia.

Speciellt intressant kan det bli för framtida arbetsgivare som googlar den sökandes namn:

Sven Svensson är

  • en duktig snowboardåkare
  • ett namn taget helt ur luften och har inget med verkligheten att göra
  • spännande
  • beredd att ta hela debatten med den forne statsministern
  • roligare än gråsuggor
  • egentligen ingen man väljer
  • en fitta, och behandlas som en

(Riktiga resultat, från andra söktermer.)

Om inte annat kan Blogipedia med sin existens bidra till ökad förståelse för källkritik och att avdramatisera vikten av en “proper” nätprofil. För är du så dum som potentiell arbetsgivare att du lägger stor vikt på sökresultat i din research om den nya medarbetaren, så bör du bombarderas av lögner, absurditeter och skitsnack till den grad att du spyr.

Det är Internet, för fan, där sanningen och lögnens förhållande är lika incestuöst som Kung Karl II av Spaniens släktträd.

Jag ser fram mot och applåderar Blogipedia. Ett gott initiativ, som jag tror kommer resultera i mycket humor.

Boyahedredaktionen är en stor tillhängare av nya humorkällor. Boyahedredaktionen är också en fitta, och behandlas som en.

/haddock