Posts Tagged ‘Will Forte’

SNL feat incest, norrmän, och en död åsna

2009-10-04 13:55 by johabbed

Saturday Night Live levererar. Avsnitt två gästades av värden Ryan Reynolds och musikgästen Lady Gaga. Bara en vecka in på säsongen, och redan en enorm uppryckning från premiären.

Främst kanske tack vare ett uppfriskande mod (i tv-sammanhang) samt flera faktorer jag allmänt gillar. Till exempel:

* Monologen var verkligen en monolog, inte sketch med en bunte cast members eller ett sångnummer.

* Första stora sketchen i programmet var baserat kring en så sjuk sak som incestfarsan i Mamas & the Papas. Både relativt smalt som nyhet och, så klart, ett tabu-belagt ämne. Och kul idé att göra Family Feud av det hela.

* En markant brist på sketcher baserade på återkommande karaktärer. Okej, det alltid halvdana Deep House Dish fanns där, men det hölls berömvärt kort och var mest en ursäkt för den dubbla cameon av Lady Gaga och Madonna. Även om den sistnämnda såg så otippat fräsch ut att såväl jag som uppenbarligen studiopubliken förvirrades för en stund och undrade om det verkligen var hon.

* Ett minst sagt oväntat framträdande av ovan nämnda Lady Gaga, då hon övergick från sin dänga om discopinnar iklädd spejsringar till att sätta sig vid pianot och sjunga en skum acapella-sång om sin kärlek för Njårk. Kanske inte min kopp te, men det är synnerligen nice när musikgästerna för ovanlighetens skull gör nåt minnesvärt.

* Grymma Weekend Update-skämt, bland annat om Ior och det sorgliga öde vi alla anade att han skulle möta.

The first Winnie the Pooh sequel in more than 80 years will be published next week, with a new character: An otter named Lottie. Lottie was hired to replace Eeyore, who finally did it.

Iors självmord

(They think it’s a suicide, it also might have been a weird sex thing that went wrong.)

* Dessutom en cameo av Scarlett Johansson, en bra musikvideo i veckans Digital Short (“Man! This ain’t my dad! It’s a cell phone!”), norska dialekter i snutdrama, och bubbeldräkter. Fedtness.

Minus: Alldeles för lite Will Forte.

/johabbed

Will Forte means business

2009-05-27 18:06 by johabbed

Saturday Night Live är ett väldigt underskattat humorprogram bland folk här i Sverige, får jag för mig. De senaste säsongerna har varit riktigt bra, inte minst den allra senaste. Justin Timberlake stod som värd för några veckor sedan, och som alltid i SNL-sammanhang var han riktigt jävla bra. Bland höjdpunkterna: Uppföljaren till “Dick in a Box“, den finstämda morsdag-låten “Mother Lover” med Andy Samberg.

Jag hade tänkt lägga upp en video med antingen den eller den utsökta immigrant-sketchen från samma avsnitt. Men eftersom NBC är dumma i huvudet och kombinerar sin strikta anti-youtube-policy med att deras egna videoklipp inte går att se utanför USA, så går inte det. Fuck you, NBC.

Istället ett gammalt SNL-klipp, med min personliga favorit Will Forte. Lider av samma problem som ovanstående, så den enda versionen jag hittar går inte ens att embedda. Fuck it, får premiära embeddandet i ett framtida inlägg. Tills vidare, bara klicka och titta:

Spelling Bee

/johabbed