Posts Tagged ‘xtranormal’

De vanligaste rasfrågorna under anställningsintervjun

2009-07-26 11:30 by johabbed

Filmfestivalen på boyahed-bloggen fortsätter. Nu med en rekonstruerad SNL-klassiker från 70-talet, återigen skapad genom Xtranormal.

“Racist Word Association”, i original med Chevy Chase och Richard Pryor. Svårt att få till stigande aggression och rätt uttal på the N-word, men ganska nöjd med pauseringar och sånt.

 

 

Ta det lugnt förresten, är ganska säker på att bloggens överflöd av dessa filmer är ett övergående sjukdomstillstånd. Ska försöka skriva om annat snart. Men nu, om man skulle ta och göra en animerad version av Schindler’s List

/johabbed

Mänskligt uttryck är bara i vägen

2009-07-25 15:40 by johabbed

God damnit. Märkte direkt att Haddocks upptäckt i förra inlägget kommer bli en tidstjuv. Skit samma. Här kommer två små nyskapade filmer, med lite befintlig ståupp i ny form.

 

 

Okej, så robotar är alltså ganska bra på one-liners. Men hur bra levererar svartvita kontorsnissar en passionerad Chris Rock-rutin? Skåda.

 

/johabbed

Saturday Night Live – Reenacted

2009-07-25 01:36 by haddock

De flesta avsnitten av Saturday Night Live som intresserar just dig finns i någon form på nätet. Då och då är det dock ett avsnitt som ursprungligen sändes för några år sedan – med ett guldkorn eller två – som försvinner in i nätets svarta hål.

I avsnitt 15 från säsong 29 som sändes 2003/2004 var hyllade och hatade Ben Affleck host och han briljerade i en serie korta reklamfilmer för Thailand med slutpunch “What happens in Thailand, stays in Thailand” följt av “Only Bangkok”.

Jag har letat ihjäl mig efter dessa. Kanske, med lite tur, ligger detta avsnitt på en hårddisk i en dator som sedan länge fått permanent adress i förrådet.

I väntan på engagemang att leta i förrådet stötte jag på Xtranormal där du kan göra dina egna filmer med 3D-karaktärer. Med hjälp av manus från SNLTranscripts försökte jag återskapa scenerna.

Jag målade det svarta hålet vitt. Eller åtminstone grått.

Första försöket: Only Bangkok I (transcript)

Fortsättningen följer i: Only Bangkok II (transcript)

Jag skrattade gott och länge åt alla fula ord som jag lade in för att testa språkmotorn – den fixar det förvånansvärt bra!

Och det är kanske inte så konstigt. För, let’s face it, de första orden vi försöker lära oss i kontakt med ett nytt språk är svärord. “Tack, då vet jag vad ‘Dra åt helvete’ heter på kinesiska.” Givetvis blir således de första orden vi testar på artificiell intelligens eller människoimiterande maskiner och applikationer de svenska eller engelska svärord vi känner bäst.

Xtranormal-applikationen bjuder på ett enkelt gränssnitt för att göra egna filmer, men det är aningen buggigt och långsamt i olika delar av processen. Dessutom begränsat till max två “skådisar” i gratisversionen.

Denna begränsning gör tredje delen av SNL-sketchen baserat på “Holy shit, you can do whatever you want in Thailand”-konceptet svår att få till, speciellt när Ben Affleck bär Kelly Ripa under armen. Samma begränsning gjorde att del två modifierades aningen med regissörstekniska finesser.

Men, helt plötsligt öppnades en outtömlig källa till humor. Någon som har förslag på vad man bör göra näst?